Recepty z quinoi

Recepty z quinoi

29.12.2018

Recepty z quinoi

Uvarenú nespotrebovanú quinou je škoda vyhodiť (ja som jej uvarila veľa predchádzajúci deň ku hlive s kelom), takže som ju spotrebovala v nasledujúcich receptoch.

Quinoa s jablkami (alebo akýmkoľvek sezónnym ovocím)

Dve menšie jablká som očistila a nakrájala na malé kocky. Krátko som ich opiekla na rozpustenom ghee, pridala quinou, aby sa prehriala, pár vlašských orechov, lyžicu maku a ochutila škoricou. Ovocie dodá sladkosť, ak by ste predsa len mali potrebu dosladiť, pridajte štipku medu. Nakoniec som do zmesi pridala dve lyžice tvarohu.

 

Quinoa fašírky s tuniakom

Asi pol hrnčeka quinoi som v miske zmiešala s tuniakom vo vlastnej šťave, ktorého som dopredu zbavila čo najväčšieho množstva tekutiny.  Ochutila som zmes soľou, korením, sušenými bylinkami a kurkumou a rozmixovala. Do takto rozmixovanej zmesi som prisypala asi ¼ hrnčeka uvarenej quinoi, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, mrazený hrášok, pretlačené dva strúčiky cesnaku, štipku chilli a vajíčko. Zo zmesi som tvarovala fašírky, ktoré som v trúbe upiekla na 185 stupňov do zlatista. Môžete podávať samotné, s dipom z kyslej smotany alebo jogurtu, s uvarenými zemiakmi či zeleninou na rôzne spôsoby.

A na záver, všetko sa dá, len treba chcieť, alebo nechcem jesť jedlo v univerzitnom bufete.. Vzhľadom k tomu, že ponuka je obmedzená na bagety a rôzne druhy koláčov, a prestávky na jedlo trvajú približne pol hodiny, pripravujem si jedlo dopredu, a to aj na niekoľko dní. Na fotke je jedlo na dva dni, raňajkové kaše – ryžová kokosová s egrešmi a ovsená kakaová s čučoriedkami, na obed tekvica s mrkvou a hráškom dusená v zázvore a garam masale, pohánka s kyslou kapustou, hubami a opečeným tempehom a večerná hustá strukovinová polievka s koreňovou zeleninou.

q1

q2

 

Pokud se Vám článek líbil,
podpořte tento web a sdílejte ho.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close